Kangasmalliston uutuus: Mare-kangas

Kangasmalliston uutuus: Mare-kangas

Kangasmallistomme uutuus on 100% kierrätyspolyesteristä valmistettu Mare, joka on nimensä mukaisesti saanut inspiraationsa merestä. Siinä ympäristöystävällisyys yhdistyy käytettävyyteen ja kauneuteen. Mare-kankaasta valmistetun verhoilun pystyt huoletta pesemään koneessa ja hillitty kaksivärisyys antaa kankaalle kauniin elävän pinnan, joka varsinkin sinisenä tuo mieleen tyynen merenpinnan.

Mare on italiaa ja tarkoittaa merta. Meri onkin ollut kankaassa kantavana teemana läpi koko suunnitteluprosessin aina materiaaleista sen ulkonäköön asti. Kangas on ympäristötietoisen sisustajan valinta, sillä se on valmistettu kokonaan kierrätetystä polyesterista. Kankaan langasta 75% on Seaqual Yarn -lankaa, jonka valmistuksessa on hyödynnetty merestä kerättyä muoviroskaa.

Mare-kangas on kudottu huolella valituista kahden sävyisitä langoista, jolloin sävyt sulautuvat kauniisti yhteen antaen kankaalle valossa kauniisti elävän pinnan. Mare loistaa myös teknisten ominaisuuksien puolella. Kestävyytensä puolesta Mare täyttää reilusti kaikki julkisenkin tilan vaatimukset 100 000 martindalella ja helppohoitoisena kankaana tahrat saa siitä helposti pois pyyhkimällä ne tuoreeltaan kostealla rätillä. Kangas kestää 40 asteen konepesun pesuohjeita noudattaen.

Mare on saanut turvallinen tekstiili hyväksynnän eli sen koko tuotantoketju on testattu ja hyväksytty Öko-Tex 100 -standardin mukaisesti. Sille on myös myönnetty SCS Indoor Advantage Gold sertifikaatti, joka takaa ettei kankaasta vapaudu sisäilmaan VOC-yhdisteitä. 

Mare-kangas on saatavana viidessä keväisessä värissä.

Mare-kankaan värit: Vaalean harmaa,  beige, okra, terra, vihreä ja sininen

 

Seaqual Yarn

Seaqual Initiave on järjestö, joka on keskittynyt taistelemaan meressä olevaa muoviroskaa vastaan. Järjestön haluaa puhdistaa merta muoviroskasta ja kehittää siitä kierrätettyä raaka-ainetta. Seaqual Yarn on Seaqual Initiaven valmistamaa lankaa, jonka valmistukseen käytetään maailman meristä kerättyä muoviroskaa. Langasta 10% on merestä kerättyä muovia ja loput muuta kuluttajilta kierrätettyä PET-materiaalia. Lisää Seaqual Yarnista voit lukea täältä