Jere Viinikainen: LAADUKAS & HYVÄ SOHVA – 5 VINKKIÄ VALINTAAN

Jere Viinikainen: LAADUKAS & HYVÄ SOHVA – 5 VINKKIÄ VALINTAAN

Uuden sohvan hankinta on suuri päätös. Se ei ole pelkästään rahallisesti iso hankinta vaan sohva on myös huoneen sisustuksellinen katseenvangitsija. Sohvan valintaan kannattaakin käyttää aikaa, jotta tuloksena olisi aikaa ja käyttöä kestävä hankinta.

Jere Viinikainen kertoo blogissaan miten onnistui sohvan valinnassa. Jere avaa ostoprosessiaan sekä listaa niitä kysymyksiä ja huomioita, joita jokaisen uutta sohvaa harkitsevan kannattaa käydä läpi.

Pääset lukemaan koko blogin täältä, mutta olemme nostaneet muutaman pääkohdan sohvan ostoon liittyen myös tähän artikkeliin.  

Laadukkaat materiaalit - Kunnon materiaalit ovat kestävän tuotteen peruslähtökohta. Pitkäikäisen sohvan perusta on vankkarakenteinen ja tukeva runko, jota jatkavat laadukkaat pehmusteet ja verhoilu.  

Vastuullisuus - Mitä lähempänä tuote on valmistettu, sitä helpompaa tuotantoketjun ja vastuullisuuden varmistaminen on. Jeren sohvanetsinnässä vastuullisuus oli avainasemassa, sillä hän halusi tarkkaan tietää missä ja millaisissa oloissa tuote on valmistettu. Kotimaisessa tuotteessa tämä oli mahdollista. 

Kuinka hahmottaa sohvan koko - Sohvan vaativan tilan hahmottaminen voi olla vaikeaa, varsinkaan jos vanhaa sohvaa ei ole tai se on huomattavasti eri kokoinen uuden tarpeen kanssa. Blogissa avuksi sohvan koon määrittämiseksi on otettu niin tutumpia kuin vähän erikoisempia keinoja, kuten mm. sohvan mittojen teippaus lattiaan sen vaatiman pinta-alan havainnollistamiseksi. 

Verhoilu - Verhoilu on sohvan sekä näkyvin ominaisuus että lähimpänä ihoa. Tämä asettaa vaatimuksia niin kankaan ulkonäölle kuin sille miltä se tuntuu. Kankaan sävy myös vaihtelee valaistuksen ja muun ympäristön mukaan, joten kangasvaihtoehdot on aina hyvä kierrättää kodin kautta ennen kankaan valintaa.  

Lisää vinkkejä sohvan hankintaa löydät myös aiemmasta artikkelistamme täältä

 

Artikkelin kuvat: Jere Viinikainen  

 

Jere Viinikainen on helsinkiläinen valokuvaaja, joka pitää miesten lifestyle -blogia. Blogin aiheet käsittelevät niin valokuvausta, muotia kuin sisustusta.