Como-vuodesohva pedattuna kaltevakattoisessa huoneessa jossa isot kattoikkunat.

Vinkkejä sohvan hankintaan

Onnistunut sohvahankinta on monien eri osien summa. Uuden sohvan hankintaan kannattaa siksi varata tarpeeksi aikaa, sekä miettiä siihen halutut ominaisuudet ennakkoon.


Listasimme kuusi tärkeää kohtaa, jotka olisi hyvä käydä läpi ennen uuden sohvan hankintaa.

MIHIN KÄYTTÖÖN?

Mihin käyttöön sohvasi on tulossa? Monelleko istujalle tarvitaan tilaa? Olisiko sohvan lisäksi tarvetta myös vierasvuoteelle?

Sohvan käyttötarkoitus ja käyttäjät määrittelevät sen mitkä ominaisuudet korostuvat sohvan hankinnassa. Normaalia syvempi sohva on kuin omiaan leffailtojen löhöilyyn, kun taas kapeampi sohva on istumiseen yleensä mukavampi ja siitä nouseminenkin on syväsohvaa helpompaa. Vuodesohvista saa tarvittaessa nukkumapaikan niin yhdelle kuin kahdellekin vieraalle.

 

PAIKKA

Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia tila antaa?

Mittaa sohvan paikka ja tee sen pohjalta suunnitelmat. Varsinkin huonekalumyymälän isoon ja avaraan myymälätilaan sijoitettuna sohvat vaikuttavat todellisuutta pienemmiltä, joten tilan mittaaminen helpottaa sohvan koon hahmottamista. Modulaariset sohvasarjat mahdollistavat myös sohvakokonaisuuden suunnittelun juuri tilaan ja tarpeeseen sopivaksi. 

 

TYYLI

Ajatonta selkeälinjaisuutta vai yllättävä väripikku?

Sohva on huoneen yksi isoimmista huonekaluista, joten sen tyyli määrittää paljon myös huoneen tunnelmaa. Uutta sohvaa hankittaessa on tärkeintä seurata omaa makua eikä viimeisiä sisustuksen trendejä. Laadukas sohva on pitkäaikainen hankinta ja oman maun mukaan tehdyt hankinnat ovat pitkäikäisempiä. Irrottevat päälliset tekevät myös sohvan ilmeen uudistamisesta vaivatonta, joten kirkkaampaa väriäkään ei tarvitse liiaksi pelätä.

 

MATERIAALIT

Joutuuko sohva kovalle kulutukselle?

Sohvan käyttötarkoitus ja käyttäjät määrittelevät sen mitkä ominaisuudet materiaaleissa korostuvat. Lapsiperheissä ja lemmikkiarjessa sohvan pesu ja huolettavuus korostuvat, jolloin irtopäälliset sekä kestävät ja pestävät materiaalit ovat oiva valinta. Varsinkin teknisemmät synteettisiä materiaaleja sisältävät kankaat tuovat helpotusta arkeen ja puhtaanapitoon. Myös pehmusteisiin valitut materiaalit vaikuttavat sohvan ominaisuuksiin. Mm. höyhentäytteiset tyynyt saavat aikaan pehmeän ja rennon vaikutelman, mutta pysyäkseen hyvänä pitkään ne vaativat säännöllisen pöyhimisen.

TUTUSTU KANKAISIIN
LUE LISÄÄ KANKAIDEN OMINAISUUKSISTA

 

RAKENNE

Painaako sohvan paljon? Heiluuko sohva helposti? Onko sohvan käsinojat kiinni kunnolla?

Tukeva rakenne ja hyvät materiaalit ovat avain laadukkaaseen ja kestävään runkoon. Hyvän rungon huomaa myös painosta, sillä se on tehty joko massiivipuusta tai tukevasta vanerista. Sohvan yksityiskohtiin kuten vetoketjun ompeluun sekä saumoihin on hyvä kiinnittää myös huomiota, sillä niiden huolellinen ja tarkka toteutus kertoo myös laadusta.

KUINKA VALMISTAMME KESTÄVÄT RUNGOT

 

 

MILTÄ SOHVA TUNTUU?

Hyvä sohva myös tuntuu hyvältä, silloin siinä on mukava istua ja viettää aikaa haluamallaan tavalla. Eri materiaalit tuntuvat erilaisilta ja vain hypistelemällä ja testaamalla saat niistä paremman kuvan. Kankaiden mallipalat tilaamalla pystyt rauhassa tutustumaan materiaaleihin ja väreihin. Samalla näet ne myös siinä ympäristössä mihin ne ovat tulossa, jolloin pystyt vertaamaan niitä muuhun sisustukseen, sekä näkemän värit juuri sellaisena ja siinä valaistuksessa johon ne ovat tulossa.

TILAA KANGASNÄYTTEITÄ 
LÖYDÄ LÄHIN JÄLLEENMYYJÄ