PÄÄLLISTEN HOITO JA IRROTUS

Huonekalusi säilyy pidempään uudenveroisena, kun hoidat sitä hyvin. Hyväkuntoinen kangas on myös helpompi pitää puhtaana.

Tekstiiliverhoillun huonekalun perushuoltoon kuuluu viikoittainen imurointi. Käytä tekstiilisuulaketta sekä matalaa tehoa. Liian voimakas teho saattaa nostaa langan kuituja ylös ja aiheuttaa ulkoisen nukan tarttumista kankaaseen. Käsittele huonekalua hellävaraisesti, sillä kaikenlainen tamppaaminen ja hankaaminen saattaa vaurioittaa kankaan rakennetta.

TEKNISET KANKAAT

Synteettisistä materiaaleista valmistetusta kankaasta tuore tahra lähtee yleensä helposti pelkällä kostealla liinalla pyyhkimällä, ja tuoreiden tahrojen kanssa siihen riittää yleensä pelkkä vesi. Vaikeampien tahrojen kanssa voit käyttää mietoa liuosta vedestä ja neutraalista saippuasta.

Tekniset kuidut pitävät värinsä auringossa muita laatuja paremmin, mutta suora auringonvalo pitkiä aikoja kestävänä saattaa aiheuttaa niissäkin värin haalistumista.

NATURAL KANKAAT

Luonnonmateriaaleista valmistettujen kankaiden tahrat poistetaan heti. Poista lika pyyhkimällä kevyesti kostealla liinalla, (joko pelkällä vedellä tai miedolla neutraalilla vesi-saippuaseoksella). Jos kankaan kostutus ei riitä poistamaan tahraa niin irrota päällinen, suojaa siinä olevat tarranauhat vaikka harsokankaalla, ja pese se mahdollisimman nopeasti pesuohjeita noudattaen. Nopea pesu ennen tahran kuivumista estää sen imeytymisen kuidun sisälle, sillä tahran kuivuttua sen poistaminen on jo huomattavasti hankalampaa.

Jos tahra ei kuitenkaan lähde pois pesussa, niin viimeisenä vaihtoehtona ennen uuden päällisen hankintaa on testata sappisaippuaa tai tahranpoistoainetta. Nämä ovat kuitenkin sen verran kovia aineita, että ne saattavat vaikuttavat huonontavasti kankaan pintaan, väriin sekä rakenteeseen.

Luonnonmateriaali värit ovat herkempiä auringonvalolle kuin tekniset kuidut, joten huonekalua ei kannata sijoittaa suoraan auringonpaisteeseen. Ja mitä voimakkaampi väri on sitä helpommin kangas reagoi auringon UV-valoon.

NAHKA

Nahka on huonekaluissa pitkäikäinen ja helppohoitoinen materiaali, mutta sekin vaatii hoitoa ja huolenpitoa säilyäkseen hyvänä vuosikymmeniä.

Nahkaisen huonekalun perushuoltoon kuuluu viikoittainen imurointi matalalla teholla ja tekstiilisuulaketta käyttäen. Käsittele huonekalua hellävaraisesti, sillä kaikenlainen tamppaaminen ja hankaaminen voivat vaurioittaa nahan pintaa.

Vaikka hyväkuntoinen nahka hylkiikin likaa, puhdista nahan pinnalle joutunut lika mahdollisimman pian pyyhkimällä kevyesti kostealla sienellä tai pyyhkeellä. Käytä vain vettä ja tarvittaessa neutraalia saippuaa. Nahan puhdistusaineita emme suosittele, sillä ne voivat vaurioittaa nahan viimeistelykerrosta.

Suojaa huonekalusi myös suoralta auringonvalolta sekä kuumuudelta, sillä nahka saattaa kuivua, haurastua ja menettää väriä. Nahkaista huonekalua ei siis kannata sijoittaa kiinni lämmönlähteeseen kuten patteriin, vaan niiden väliin on hyvä jättää selkeä rako.

Oikealla hoidolla nahka patinoituu kauniisti käytössä ja se paraneekin vain vanhetessaan.

PESUOHJEET

Noudata tarkasti tuotteen mukana tulleita pesuohjeita.

Useat kankaamme ovat konepesun kestäviä. Irtopäälliset tulee pestä hienopesuohjelmalla yksi osa kerrallaan, väljässä vedessä ja ohjelämpötilaa noudattaen. Älä koskaan linkoa tai käytä kuivausrumpua, sillä ne vaurioittavat kankaan rakennetta. Liian korkea pesulämpötila sekä linkous ovat suurimmat syyt kankaan kutistumiselle.

Käännä tyynynpäälliset nurinpäin ennen pesua ja sulje vetoketjut. Suojaa tarranauha esimerkiksi harsokankaalla. Tämä estää tarran tarttumisen verhoilukankaaseen ja suojaa näin nyppyyntymiseltä.

Kuosittele päällinen huolellisesti kosteana muotoonsa jo ennen kun ripustat sen kuivumaan. Päällinen kannattaa laittaa takaisin paikalleen silloin kun se on vielä hieman kostea. Luonnonmateriaaleista valmistettu verhoilu tulee venyttää ja oikoa jo märkänä, silittää kosteana nurjalta puolelta (jos kankaan ohjeet sen sallivat) ja asetella huonekalun päälle ennen kuin päällinen on kokonaan kuivunut. Näin päällinen mukautuu ja asettuu paremmin.

Mikäli kankaan pesuohjeet sallivat silittämisen, on tärkeää muistaa silittää kangas aina nurjalta puolelta.

Kemiallisessa pesussa käänny aina pesuloiden puoleen.

HOITOTUOTTEET

Emme suosittele tekstiilinsuojasuihkeiden käyttöä, sillä se saattaa vaikuttaa vahingollisesti kankaaseen. Tekstiileitä suojaavat tuotteet saattavat vaikuttaa kankaan ominaisuuksiin sekä muuttaa niiden kestävyyttä ja väriä, joten emme vastaa niistä aiheutuneista ongelmista.

PÄÄLLISTEN IRROTUS

Kaikissa HT Collection-sohvissa on irrotettava ja pestävä* päällinen.

*pesu ei koske nahkaverhoilua

Tyynyjen päällispusseissa on vetoketjut ja sohvien rungoissa on tarrakiinnitys. Joissakin malleissa tulee ensin irrottaa tuotteen jalat ennen kuin rungon päällinen voidaan riisua.

Riisu rungon päällinen avaamalla ensin tarrat tuotteen pohjasta. Tuotteen rungossa on liukas valkoinen nailonkangasverhoilu, joka helpottaa päällisen irrottamista ja takaisin laittamista.

Nosta päällisen helmat runkoa pitkin ylöspäin, vuoron perää joka kulmasta vähän kerrallaan, niin että päällinen samalla kääntyy nurin päin (2).

Kun tuote on pesty ohjeiden mukaisesti, pujota rungon päällinen päinvastaisessa järjestyksessä takaisin paikalleen (3). Tämä tulee tehdä mielellään, kun päällinen on vielä hieman kostea pesun jäljiltä. Rungon päällisen irrottaminen ja päälle laittaminen onnistuu yksinkin, mutta on huomattavasti helpompaa kaksin.

PEHMUSTEIDEN HOITO

Tuotteidemme istuin- ja selkätyynyt ovat lokeroituja, minkä ansiosta tyynyt pitävät muotonsa käytössä. Tyynyjä on silti tärkeää muistaa pöyhiä säännöllisesti, jotta ne pysyvät kuohkeana ja ryhdikkäänä.

Höyhensekoite on pitkäikäinen täyte, joka pysyy oikealla huolenpidolla pehmeänä ja ilmavana pitkään. Vaahtomuovispagetti hidastaa täytteen kasautumista paakuiksi, mutta höyhenten vuoksi tyynyjä on pöyhittävä kunnolla säännöllisesti, jotta täyte pysyy kuohkeana.

PET-kierrätysvanusta ja vaahtomuovispagetista koostuva sekoite on pehmeä täytevaihtoehto, joka pysyy ryhdikkäänä vähäiselläkin huolenpidolla. Myös PET-kierrätysvanutäytettä on hyvä pöyhiä säännöllisesti, jotta se pysyy muodossaan, mutta siihen riittää höyhentäytteistä tyynyä hellempikin pöyhiminen.

Tuotteidemme sisätyynyissä on vetoketjut, mikä mahdollistaa myös täytteen lisäämisen tarvittaessa.