Asuntomessut Loviisassa 7.7.–6.8.2023

Asuntomessut Loviisassa 7.7.–6.8.2023

Tänä vuonna Asuntomessuja vietetään Loviisassa ja meidät löydät näyttelyhallista Iskun osastolta sekä kohteista 10. Villa Kuningatar ja 23. Jukkatalo Linnatuuli.

Asuntomessut sijaitsevat merellisessä Loviisassa. Loviisanlahdelle, vastarannalle historiallista 1700-luvun alakaupunkia rakentui uusi Kuningattarenranta, joka tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen asumiseen melkein kaupungin keskustassa. Messualueelta avautuu mahtavat merinäköalat sekä näkymä kuvankauniiseen vanhaan Loviisaan, jonne pääsee suoraan messualueelta myös kelluvaa kävelysiltaa pitkin.

Meren läheisyys on tänä vuonna yksi asuntomessujen kolmesta pääteemasta, se on huomioitu niin talojen suunnittelussa kuin ekologisena rakennustapanakin. Kaksi muuta teemaa ovat kodin käyttöikää ja muokattavuutta painottava Asunto on enemmän kuin vain koti, jossa asunnon monipuoliseen käyttö niin etätyötilana kuin tulevaisuuteen suunniteltuna pitkänä elinkaarena on haluttu ottaa huomioon, sekä valaistuksen monia ulottuvuuksia painottava Valaistuksella on väliä.


Näyttelyhalli

Näyttelyhallista Iskun osastolta löydät Air+100 -sohvasta ja Air-välipalasta koostuvan kulmasohvan, Air 204cm -sohvan sekä Air-divaanituolin. Tutustu samalla mahtavaan messukampanjaamme. 

Air-kulmasohva on verhoiltu samettimaisella mutta kulutusta hyvin kestävällä Velvety-kankaalla. Air-sohva pehmeän kolmiulotteisella Cloud-kankaalla. Air-divaanituoli on Mocca-kankaalla, joka pinta muistuttaa nimensä mukaisesti mokkanahkaa.

 


23. Jukkatalo Linnatuuli

Jukkatalojen Linnatuuli on suunniteltu kolmihenkiselle lapsiperheelle. Talo elää yhdessä asukkaidensa mukana tarjoten samalla rauhaa arjen keskelle. Taloon valitut maanläheiset värisävyt luovat harmonian, jossa värit toimivat saumattomasti yhteen. Alakerran valoisan vaaleista tunnelmista liutaan yläkerran makuuhuoneiden rauhoittavan tummempiin sävyihin.

Sisustussuunnittelu: Kia Koivisto / @designkia ja Mirva Kangas / @Miretsu
Valokuvat: Eveliina Vuorma / @eveliinavuorma
Lisää Linnatuulesta pääset lukemaan Jukkatalojen omilta sivuilta.

Linnatuulesta löydät meidän uutuudet, olohuonetta koristaa meidän Block-sohva, ja makuuhuoneessa tunnelmaa tuo Nordic-sänky. Molemmat on verhoiltu luonnonkuituisella Linnea-kankaalla.


10. Villa Kuningatar

Villa Kuningatar sijaitsee kauniilla merenrantatontilla ja vesi onkin talon asukkaille tärkeä elementti. Jokaisesta huoneesta avautuu näkymä merelle ja kokonaisuuden kruunaa ensimmäisen kerroksen oleskelutila, joka jatkuu saumattomasti isojen ikkunoiden ja liukuovien läpi terassille ja siitä rantaan. Tätä näkymää voikin ihailla vaikka sohvalta istuen.

Rakennuttaja Maria Pennasen oma kädenjälki näkyy vahvasti talossa, sekä talon arkkitehtuuri että sisustus noudattavat hänen visiotaan. Lisää Villa Kuningattaresta voit lukea Jämera kivitalojen sivuilta tai talon omalta Instagram sivuilta / @villa_kuningatar


Villa Kuningattaren olohuonetta koristaa meidän Air+100 -divaanisohva. Sohva on verhoiltu luonnonkuituisella Linnea-kankaalla.