Sohvan viikkohuolto

Sohvan viikkohuolto

Huonekalusi säilyy pidempään uudenveroisena, kun hoidat sitä hyvin. Muutaman tavan ottaminen mukaan viikkosiivoukseen sekä pidentää sohvan käyttöikää että estää pölyn ja irtolian pinttymisen verhoilukankaaseen.

Viikkosiivous myös helpottaa sohvan puhtaanapitoa, sillä hyväkuntoinen verhoilukangas on myös helpompi pitää puhtaana.

IMUROI VIIKOTTAIN

Kaikki verhoillut huonekalut olisi hyvä imuroida kerran viikossa. Sohvan säännöllinen imurointi estää pölyn ja muun lian pinttymisen kankaan pintaan, mikä sekä pitää kankaan pidempään parempikuntoisena että helpottaa sen puhtaanapitoa

Käytä sohvan imurointiin tekstiilisuulaketta sekä matalaa tehoa. Näin verhoilussa oleva pöly lähtee irti mutta kangas ei vahingoitu. Liian kovalla teholla imurointi saattaa vaurioittaa kangasta nostamalla langan kuituja ylöspäin mikä aiheuttaa mm. ulkoisen nukan tarttumista verhoilun pintaan.

PÖYHI TÄYTTEET

Tuotteidemme istuin- ja selkätyynyt ovat suunniteltu pitkäikäiseksi. Tyynyjä on silti tärkeää muistaa pöyhiä säännöllisesti, jotta ne pysyvät kuohkeana ja ryhdikkäänä.

Höyhensekoite on pitkäikäinen täyte, mutta se kuitenkin kasautuu käytössä ilman kunnon pöyhintää. Myös PET-kierrätysvanutäyte tarvitsee säännöllistä pöyhintää, jotta se pysyy muodossaan, mutta sille riittää höyhentäytteistä tyynyä hellempikin käsittely.

PUHDISTA TAHRAT HETI

Tahrat on helpointa saada kankaasta pois tuoreeltaan, sillä silloin ne lähtevät yleensä helposti pelkällä kostealla liinalla taputtelemalla tai kevyesti pyyhkimällä. Monesti pelkkä vesi riittää, mutta vaikeimpien tahrojen kanssa voi käyttää tarvittaessa mietoa liuosta vedestä ja neutraalista saippuasta.

Kuivunutta tarhaa on aina vaikeampi poistaa, joten mitä nopeammin tahraan pääsee käsiksi niin sitä parempi on yleensä myös lopputulos. Mikäli tarha ei irtoa kostealla liinalla pyyhkimällä niin irrota päällinen ja pese se mahdollisimman nopeasti pesuohjeita noudattaen.

TUULETA VÄLILLÄ

Sohvatyynyt saa raikastettua, kun ne vie kauniilla säällä ulos tuulettumaan. Varsinkin talvinen kirpeä pakkassää raikastaa sohvatyynyt nopeasti.  

Tyynyt kannattaa sijoittaa ulkona varjoon, sillä suora auringonvalo haalistaa kankaan värejä. Samalla kannattaa pitää silmällä vaihtelua säätilassa, sillä sadekuurot eivät ole hyväksi sohvatyynyille.

Älä kuitenkaan tamppaa sohvatyynyjä, sillä liian kovakourainen käsittely vahingoittaa niitä.