Hollolan ilmastokumppanuus

Hollolan ilmastokumppanuus

Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme ilmaston hyväksi. Siksi lähdimme mukaan Hollolan kunnan ja Päijät-Hämeen liiton yhteiseen Ilmastokumppanuus-hankkeeseen.

Mikä on ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus on Päijät-Hämeen liiton ja alueen kuntien yhteinen hanke, joka tarjoaa yrityksille helpon tavan aloittaa ilmastotyö. Jokainen yritys voi lähteä kumppanuuteen mukaan omalle yritykselleen tärkeiksi kokemillaan tavoitteilla.

Ilmastokumppanuus-malli lähti käyntiin jo vuonna 2015 Lahden kaupungissa ja siitä saatujen hyvien kokemusten myötä se on laajentunut koko Päijät-Hämeen laajuiseksi.

Lue lisää ilmastokumppanuudesta Hollolan kunnan sekä Päijät-Hämeen liiton sivuilta.  

Mitä ilmastokumppanuus meille merkitsee

Ilmastokumppanuuteen kuuluu alkukartoituksen jälkeen tavoitteiden asettaminen lähivuosille, joiden pohjalta ilmastotyötä lähdetään yrityksessä edistämään. Meille osa ilmastokumppanuuden tavoitteista on tuttuja jo yrityksemme vastuullisuusfilosofiasta, ja niiden osalta tarkoituksenamme on syventää ja edelleen kehittää toimintaamme ilmastoystävällisempään suuntaan. Osa tavoitteista taas on lähitulevaisuuden kehittämisprojekteja, jotka olemme kokeneet tärkeäksi niin itsellemme kuin ympäristölle.

 

Kierrätysmateriaalit

Kartoitamme uusia kierrätysmateriaaleja jatkuvasti. Kangasmallistostamme löytyy osittain kierrätysmateriaaleista valmistettuja kankaita kuten Libra. Tyynyn täytteeksi on valittavana myös osittain kierrätysmateriaaleista valmistettu PET-kierrätysvanutäyte.

Materiaalihävikin minimointi

Osallistuimme vuonna 2020 LAB-ammattikorkeakoulu Oy:n toteuttamaan sMARTTA-älykkäällä toimintatavalla materiaalitehokkuutta pk-sektorille-hankkeeseen. Sen saamien tulosten pohjalta olemme pienentäneet materiaalihävikkiä tehtaallamme ja tämä työ jatkuu tänäkin päivänä. 

Tuotteiden pitkä elinkaari

Meille pitkä elinkaari tarkoittaa, että tuotteemme ovat paitsi kestäviä ja laadukkaita, myös korjattavissa ja huollettavissa. Tuotteidemme elinkaari ei myöskään lopu niiden tuotannosta poistumiseen vaan lupauksemme mukaisesti säilytämme irtopäälliset kaavoja vähintään 10 vuotta vielä tämän jälkeenkin.

Kestävät rungot

Valmistamme huonekalujemme rungot massiivipuusta ja koivuvanerista. Nämä laadukkaat materiaalit ovat avain tukevaan ja kestävään runkoon, joka kestää käytössä vuosikymmenien ajan.

Sähkön käytön vähentäminen

Käymme läpi ja selvitämme mahdollisia kohteita säästää sähköä tehtaallamme. Olemme jo mm. vaihtaneet osan tehtaan lampuista energiaa säästävämmiksi LED-lampuiksi.  

Tehtaan lämmitysjärjestelmän tehostaminen

Lähitulevaisuuden kehityskohteemme on tehtaan lämmitysjärjestelmän läpikäynti ja sen tehostaminen.