Avajaistarjouksena kaikki tuotteet verkkokaupasta -20% koodilla AVAJAISET20

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEKÄYTÄNNÖT

Päivitetty 02.09.2020

TIETOSUOJASELOSTE

Tämä on HT Collection Oy:n (”HT Collection” tai ”me”) henkilötietolain 10§ ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Tässä kuvataan sitä mitä tietoja me keräämme ja mihin tarkoituksiin niitä käytämme sekä miten käsittelemme ja säilytämme niitä. Jos sinulla on asian suhteen kysyttävää tai huomioita niin ota meihin yhteyttä.

Maksutapahtumia koskevan tietosuojaselosteen löydät palveluntarjoajan omilta sivuilta: Klarna

REKISTERINPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT

HT Collection oy
Y-tunnus: 0146117-5
Soisalmentie 1
15860 HOLLOLA
PUH (03) 780 1556

info@htcollection.com

REKISTERIN NIMI

HT Collection Oy:n verkkokaupan asiakasrekisteri.

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

HT Collectionin verkkokaupan asiakasrekisteri koostuu yrityksen nettisivuille rekisteröityneistä ja/tai yritykseltä tuotteen ostaneiden asiakkaiden yhteystiedoista sekä mahdollisista tulevista asiakkaista, jotka ovat itse luovuttaneet nimi- ja sähköpostiosoitteensa tilatakseen yritykseltä markkinointiviestejä mm. uutiskirjeitä sähköpostiinsa. Näitä tietoja voidaan käyttää seuraavia tarkoituksia varten:

Asiakassuhteiden hoito ja ylläpitäminen:
Henkilötietojen käsittelyperusteena on rekisteröidyn suostumus ja/tai rekisterinpitäjän oikeutettu etu. Rekisteröidyllä on asiakassuhteen vuoksi asiallinen yhteys rekisterinpitäjän toimintaan, ja rekisterinpitäjä voi käyttää henkilötietoja mm. asiakkaiden tilausten käsittelyyn ja arkistointiin sekä tilausten käsittelyyn.

Asiakaspalvelun kehittäminen:
Rekisterinpitäjä voi käyttää henkilötietojasi asiakaspalvelun parantamiseen ja kehittämiseen, esimerkiksi parantaakseen sivuston käyttökokemusta tai tuottaakseen mielenkiitoista uutta sisältöä tai parantaakseen tuotevalikoimaa kiinnostavammaksi.

Suoramarkkinointi:
Mikäli olet antanut suostumuksen suoramarkkinointiin mm. tilaamalla uutiskirjeemme, niin rekisterinpitäjä voi käsitellä henkilötietojasi lähettääkseen sinulle markkinointimateriaalia, kuten ajankohtaisia tarjouksia tai tietoa tapahtumista tai tuotteista. Suoramarkkinointilupa on aina peruttavissa joko ottamalla yhteyttä suoraan rekisterinpitäjään tai uutiskirjeen suorasta linkistä.

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME

Henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

Suoraan antamasi tiedot:
Yhteystiedot: nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerot
Demografiset tiedot: ikä, kieli

Käyttäjätiliin liittyvät tiedot: tilaus- ja toimitushistoria, maksutapa
Muut asiakkaan antamat tiedot ja suostumukset, kuten markkinointiluvat
Asiakaspalveluun ja -tukeen liittyvät tiedot

Verkkosivujen käytön yhteydessä kerättävät tiedot:
Evästeet ja muut tunnisteet (Lue tietoa evästeistä ja niiden käytöstä alempaa)

MISTÄ LÄHTEISTÄ KERÄÄMME TIETOJA

Saamme tiedot pääsääntöisesti käyttäjältä itseltään, silloin kun hän rekisteröityy verkkokaupan asiakkaaksi, tilaa tuotteita verkkokaupastamme tai tilaa uutiskirjeemme, osallistuu kilpailuun tai vastaa kyselyymme tai viestitellee kanssamme mm. asiakaspalveluun joko sähköpostilla tai muuten sähköisesti (esim. palautteet ja reklamaatiot).

Lisäksi saamme teknisiä analytiikkatietoja kolmansilta osapuolilta (mm. Google Analytics) silloin kun nettisivuillamme vieraillaan. Mikäli haluat enemmän tietoa asiasta, lue lisää evästeistä.    

TIETOJEN LUOVUTUS

Emme luovuta tietoja markkinointitarkoituksiin ulkopuolisille muuta kuin rekisteröidyn erillisellä suostumuksella.

Verkkokauppamme alustan tarjoaa Shopify Inc. jonka tietosuojaselosteen löydät:
www.shopify.com/legal/privacy
ja tarkempaa tietoa tietojenkäsittelystä löydät:
www.shopify.com/legal/dpa

Maksupalvelun tarjoaa Klarna, jonka tietosuojaselosteen löydät:
www.klarna.com/fi/tietosuoja/

Tilattuasi tuotteen välitämme henkilötietosi niiltä osin kuin se on tarpeellista kuljetusyhtiölle tilauksen toimitusta varten. Kuljetuksen hoitaa LGT Logistic.

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme.

TIETOJEN LUOVUTUS TAI SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Huolehdimme siitä, että yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneita GDPR:n mukaisiin vaatimuksiin.

Verkkokauppamme käyttää Shopify Inc. verkkokauppa-alusta, jonka palvelimet ja palvelut sijaitsevat Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Shopify:n tietosuojakäytännöt ovat yhteensopivia Euroopan unionin tietosuojalakien kanssa ja henkilötiedot säilyvät turvattuna jokaisessa vaiheessa. Lisää tietoa siitä miten Shopify käsittelee henkilötietoja, löytyy Shopifyn omilta sivuilta: www.shopify.com/legal/privacy

Privacy Shield
Olemme varmistaneet, että ne käyttämämme palveluntarjoajat, jotka toimivat sekä EU:ssa että sen ulkopuolella kuuluvat EU:n ja Yhdysvaltain väliseen ns. Privacy Shield -ohjelmaan. Ohjelman tarkoitus on varmistaa eurooppalaisten tietojen tietoturvallinen käsittely Yhdysvalloissa. www.privacyshield.gov/list

REKISTERIN SUOJAUS

Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti ja huolellisesti. Digitaalisesti tallennetut tiedot säilytetään Shopifyn palvelimille. Ne ovat suojattu palomuurein ja siihen pääsy vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka ovat vain ennalta määriteltyjen rekisterinpitäjän työntekijöillä.

TIETOJEN SÄILYTYSAIKA

Asiakkaiden tietoja käsitellään ja säilytetään pääsääntöisesti niin kauan kuin asiakassuhteen hoitaminen niin edellyttää. Tekemäsi ostosten sekä reklamaatioiden suhteen tietojasi säilytetään kuitenkin niin kauan kuin mitä se on kirjanpidollisten tai muun pakottavan lainsäädännön osalta pakollista.

REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Rekisteröidyllä on oikeus EU: tietosuoja-asetuksen 679/2016 artiklan 15 -21 mukaisesti tarkistaa mitä tietoja hänestä on tallennettu rekisteriin, oikaista niitä tai pyytää tietojen poistamista. Omia tietojaan pääsee tarkastelemaan kirjautumalla verkkokauppaan oma tili linkistä tai lähettämällä pyyntö kirjallisesti rekisterinpitäjälle.

Virheelliset tai puutteelliset tiedot
Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisiä tietoja korjattavaksi tai puutteellisia tietoja täydennettäväksi. Tällöin pyyntö tulee lähettää suoraan rekisterinpitäjälle siten että virheelliset tiedot on yksilöitävä ja oikeat tiedot ilmoitettava. Rekisterinpitäjä voi tarvittaessa pyytää rekisteröityä todistamaan henkilöllisyytensä.

Tietojen poistaminen
Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojensa poistamista milloin tahansa, mikäli käsittelylle ei ole enää perustetta. Tietojen poistaminen ei voi kuitenkaan ylittää lakia kuten lainsäädännöllistä tietojen säilytysvelvollisuutta. Pyyntö tulee lähettää suoraan rekisterinpitäjälle ja rekisterinpitäjä voi tarvittaessa pyytää rekisteröityä todistamaan henkilöllisyytensä.

Uutiskirje ja suoramarkkinointi
Uutiskirjeet ja muut suoramarkkinointimateriaalin voidaan perua aina joko uutiskirjeen peru tilaus linkistä tai ilmoittamalla siitä suoraan meille.

Valitusoikeus
Rekisteröity voi valittaa henkilötietojensa käsittelystä tietosuojavaltuutetulle. Ks. lisätietoja www.tietosuoja.fi

MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Rekisterinpitäjänä varaamme oikeuden päivittää tätä tietosuojaselostetta, jos muutoksia tapahtuu lainsäädännössä, käyttämissämme teknologioissa tai liiketoiminnassamme. Muutokset astuvat voimaan välittömästi. Informoimme asiasta nettisivuillamme ja/tai suoraan rekisteröidyille mikäli muutosten merkittävyys niin edellyttää.  

EVÄSTEKÄYTÄNNÖT

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jonka selain tallentaa käyttäjän laitteelle. Ne eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita, eikä käyttäjää voi tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle.

Käytämme evästeistä analytiikan, markkinoinnin ja viestinnän tehostamiseen. Evästeiden avulla saatava tieto mahdollistaa sivustomme käyttäjäkokemuksen parantamisen ja tilastotietojen keräämisen sivuston kävijöistä anonyymisti. Ne jakautuvat seuraaviin alaryhmiin: toiminnalliset evästeet, liiketoiminnan, tuotekehityksen ja mainonnan raportointi ja mainonnan kohdentaminen Tarkempaa tietoa käyttämämme Shopify verkkokauppa-alustan evästeiden käytöstä voit lukea lisää: www.shopify.com/legal/cookies

Toiminnalliset evästeet ovat välttämättömiä verkkokaupan toiminnan kannalta. Ne mm. muistavat ostoskorin sisällön sivulta toiselle mennessä. Ne mahdollistavat verkkokaupan toiminnan ja tekevät sivuston käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä. Muilla evästeillä kerätään tietoa sivun käytöstä ja niitä käytetään mm. käyttäjäkokemuksen parantamiseen sekä mainostamisen kohdentamiseen.

Käytössä on joitakin kolmannen osapuolen työkaluja tai liitännäisiä. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi sivustoilla olevat videopalveluiden tai sosiaalisten medioiden upotukset tai sosiaalisten medioiden jako- ja tykkäystoiminnallisuudet. Tällaiset kolmannen osapuolen liitännäiset saattavat lisäksi kerätä verkkopalveluiden käyttäjistä tietoja esimerkiksi sisällön suosittelemiseksi tai kävijämäärän seuraamiseksi.

EVÄSTEET JA TILASTOINTI

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa, joka raportoi verkkosivumme käyttöä. Tämä antaa meille käsityksen siitä, miten verkkosivustoamme käytetään, joka mahdollistaa verkkosivujemme käyttäjäkokemuksen kehittämisen. Käytämme markkinointitarkoituksiin myös Googlen ja Facebookin evästeitä.

EVÄSTEIDEN ESTÄMINEN JA POISTAMINEN

Sivustomme käyttää Shopifyn rajoitettua asiakasseurantaa, joka rajoittaa muiden kuin sivuston toimintaan kuuluvien välttämättömien evästeiden toimintaa, mikäli sivustolla vierailija niin haluaa. Sivustolle tultuaan sivuston alalaitaan ilmestyy pop-up-ikkuna, jossa vierailija voi joko kieltää tai sallia muiden kuin sivuston toiminnan kannalta välttämättömien evästeiden toiminnan.

Voit estää tai poistaa evästeitä myös selaimen asetuksista. Sivuston toiminnot edellyttävät kuitenkin tiettyjen toiminnallisten evästeiden sallimista, joten ilman evästeitä sivun kaikki toiminnot eivät ole käytössä tai ne eivät toimi oikein.